Sandvika, Norway - Recital - Beethoven and Dvořák

18apr7:30 pmSandvika, Norway - Recital - Beethoven and Dvořák

Event Details

Repertoire:
Beethoven: Pathetique
Dvořák: Poetiske tonebilder, Op. 85

Ekstrakonsert 1. februar. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

New York Times har kalt Leif Ove Andsnes “en pianist med eleganse, kraft og innsikt”, og Wall Street Journal “en av de mest begavede musikerne i sin generasjon”. Vi kaller han klassisksesongens store bookingkupp og har i kalenderen tegnet en stor rød ring rundt søndag 31. januar – da blir det klaverfest i Store Sal.

Gled deg til inderlige fortolkninger av Ludwig van Beethovens Pathetique og Antonín Dvoráks Poetiske tonebilder.

For sine fortolkninger og framifrå teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han spiller konserter i verdens beste konsertsaler og med de fremste orkestrene, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi. Som ivrig kammermusiker har han grunnlagt sin egen årlige kammermusikkfestival i Rosendal.

Til kjernen i musikken
Han ble født på Karmøy i 1970, og studerte ved Bergens Musikkonservatorium, med den berømte tsjekkiske professor Jirí Hlinka som lærer. Han har også mottatt uvurderlige råd og impulser fra den belgiske klaverpedagogen Jacques de Tiège, som i likhet med Hlinka, har hatt stor innflytelse på hans musikalske stil og filosofi. Andsnes er for tiden kunstnerisk rådgiver for Prof. Jirí Hlinka Klaverakademi i Bergen, hvor han gir årlige mesterklasser for tilreisende studenter fra inn-og utland.

Andsnes klavertolkninger har alltid en klar retning – til selve kjernen i musikken. I konsertsalen eller i innspillingsstudioet er han opptatt av at han selv ikke skal stå i veien for verkene. Han er gjerne trofast mot notebildet, men er også opptatt av å balansere mellom det uttalte og det sublime. Denne holdingen til verkene, der formidlingen av musikken er viktigere enn ham selv som utøver, har gjort ham til en musiker som alltid gir inntrykk av naturlig autoritet og smittende tilstedeværelse på scenen.

Sandvika Master Series er Bærum Kulturhus’ konsertserie for klassisk musikk. Andre konserter i 2020/21-sesongen er Alehouse Sessions og Vikingur Ólafsson

more

Time

(Sunday) 7:30 pm

Location

Bærum Kulturhus

Claude Monets alle 27, 1338

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *