Trondheim, Norway - Trondheim Symphony Orchestra (Play/Direct) - Mozart

22oct7:30 pmTrondheim, Norway - Trondheim Symphony Orchestra (Play/Direct) - Mozart

Event Details

Performing with Trondheim Symphony Orchestra
(Play/Direct)

Programme
Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Quartet No. 2 in E-Flat major, K. 493
Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Concerto No. 22 in E-flat major, K. 482
INTERVAL
Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Concerto No 24 in C minor K491

Venue note:
New York Times har kalt Leif Ove Andsnes ‘’en pianist med eleganse, kraft og innsikt’’ og Wall Street Journal ‘’en av de mest begavede musikerne i sin generasjon’’.
For sine fortolkninger og fremragende teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han gir konserter i verdens fremste konsertsaler og med de fremste orkestre, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi.

Klaverkonsert nr 22 er en konsert preget av festivitas med trompeter og pauker, og for første gang lar Mozart klarinetter erstatte oboer. Mozart viser her sitt mesterskap i å utnytte blåseinstrumentenes klanglige egenskaper. Både første og siste sats har store pianistiske utfordringer, men det var den vakre og følelsesladde andresatsen som beveget premierepublikummet sterkt. Mozarts Klaverkonsert i Ess-dur er skrevet i 1785, samtidig som han arbeidet med operaen Figaros bryllup.

Midt på 1780-tallet nøt Mozart publikums oppmerksomhet både som pianist og komponist. Samtidig som han arbeidet febrilt på Figaros bryllup, skrev han også den dramatiske klaverkonserten nr. 24 i c-moll. Med sin smertefylte patos, tegner den seg skarpt mot den ellers så lyse grunnkarakteren i hans øvrige pianokonserter. I denne klaverkonserten benytter Mozart den største orkesterbesetningen noensinne. Beethoven satte denne konserten meget høyt.

Utfyllende programomtaler vil bli lagt ut her

more

Time

(Thursday) 7:30 pm

Location

Olavshallen

Kjøpmannsgata 48, 7010

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *